
Култури
- Ранен до средно ранен, пивоварен сорт
- Вегатационен период: 110 - 120 дни
- Бързо развитие след поникване
- Средно високи растения: 110 - 115 см
- Висока устойчивост на полягане
- Маса на 1000 семена: 43-46 гр.
- Хектолитър: 64,2 кг/хл
- Много добра сухоустойчивост
- Посевна норма: 350-380 кълняеми семена/кв. м
Пластичен сорт с висок продуктивен потенциал
Пролетния пивоварен ечемик е двуреден, със сравнително едри, еднородни по големина зърна, с по-тънка обвивка и по-голям ендосперм. От зърната му поради по-ниското съдържание на белтък, по-добрата му изравненост и т.н., се получава по-качествено пиво.
З
З
Профил
- - - - | - - - | - - | - | 0 | + | + + | + + + | + + + + |
---- = малка/ранно/ниски, ++++ = голяма/късно/високо
Изкласяване









Зрелост









Структура на добива
Класове / кв.м.









Маса на 1000 семена









Пивоварни качества
Хектолитрово тегло









Сеитбена норма
350-380 кълняеми семена на кв.м.
Височина на растението
110-115 см
Устойчивост на болести
плесен









у-вост на ленточна болест









у-вост на листен пригор









Правна информация / Декларация за поверителност